Wonderful Indonesia

Mandalika: een paradijs in het hart van Lombok

DenkaanMandalikaals de Bali van enkele decennia geleden voordat het begon te verwelkomen miljoenen toeristen per jaar: prachtige gebieden van aanbidding, minder sleets bewoners, en idyllische stranden ongerepte door zwerfvuil.Hier vindt u zoveel moskeeën omdat er hindoetempels in Bali zijn, omdat de meerderheid van de lokale bevolking de islam als hun geloof heeft.

En wist u dat Lombok een paar van hun meest opvallende stranden in Indonesië heeft? In werkelijkheid zijn velen van hen in het Mandalika gebied, zoals Tanjung aan, Kuta, Seger, Gerupuk en Serenting.Als we zeggen uitstekend, bedoelen we een prachtig uitzicht op de Javazee, onmogelijk zacht zand, en in bepaalde gevallen, grote golven om te surfen.Elk jaar in februari kunnen mensen deelnemen aan het Merry Bau Nyale-Festival, een culturele dienst en festival dat meestal wordt gehouden in Mandalika, waar mensen zich verzamelen in de kusten en jagen op zeewormen die eens per jaar verschijnen.

Wonderful Indonesia

Van het 1.250 hectare Mandalika Resort gebied, zijn er allerlei hedendaagse entertainment en lifestyle activiteiten, van opwindende racecircuits en waterparken (de ultieme respijt zodra de zon is) tot golfbanen en verkwikkende spa’s.In de avonduren, een hele reeks levendige restaurants, bars en nachtclubs open voor gezelschap, het aanbieden van eersteklas eten, drinken en muziek catering aan toeristen.

Als de belangrijkste plek van het eiland voor ontspanning, zijn er tal van hotels en hotels in Mandalika–en de aantallen zijn alleen maar toenemen.Een beetje verder langs de kustlijn ligt Origin Lombok naast groene gebieden en exotische tuinen, met een dagspa, een lounge bij het zwembad en buiten dineren onder de sterren.

Wat te zien en te doen in Lombok

Natuurlijk wilt u ook wat tijd doorbrengen in verschillende delen van het eiland.Lombok, voor een, is de thuisbasis van de beroemde berg Rinjani, de tweede hoogste vulkaan in Indonesië en populaire weekend wandelplek voor beginners en doorgewinterde klimmers gelijk.Zoals apen? Neem gewoon een kronkelende weg naar het Pusuk Monkey Forest om de kleine dingen te zien met hun wilde en vrije glorie-maar kijk uit voor je rugzakken!

Het proberen van de pittige gerechten van de Sasak–de inheemse bevolking van het eiland en 85% van de hele bevolking–is een must.Afgezien van vurige symbolen, zijn lokale favorieten onder andere spiesvruchten, gebrokte rundvlees blokjes (saté rembiga), rundvlees of schapenvlees soep (bebalung), en fascinatingly, jackfruit Curry (Say manga).Stop bij de traditionele markt in Ampenan voor verse groenten en specerijen of de Cakranegara-markt in Mataram, de hoofdstad van Lombok, voor souvenirs, kleding en sieraden.Meer eigentijds en nog groter is het onlangs gebouwde winkelcentrum Lombok epicentrum Mall, ook in Mataram.

Kuta Beach in Mandalika

De gloednieuwe Lombok International Airport is momenteel de enige operationele luchthaven rond het eiland, en u rechtstreeks vanuit Singapore, Kuala Lumpur, evenals verschillende andere nationale routes in Indonesië van meerdere malen per week naar dagelijks vliegen.Er is ook een veerboot die elk uur vanuit Padang Bai in Bali vertrekt en je naar het zuidwesten van Lombok neemt.

Indonesië is ongelooflijk enorm, en elke regio heeft zijn eigen lokale cultuur en nalatenschap.Met honderden culturen om op te sporen, is de natie gemakkelijk een van de meest uiteenlopende op de planeet.